Şi, dacă tot (n-)am postit, măcar să ne face muci, să ne înecăm amarul. Greşit! Prima regulă să nu te faci ca porcu' e să nu bei de necaz şi supărare. Iată mai jos alte câteva reguli:
- Să bagi ceva la ghizdan înainte. Orice, să fie acolo! Pe de o parte, rămâne mai puţin spaţiu pentru băutură, iar pe de altă parte absorbţia alcoolului este îngreunată; PS: e de preferat să îngurgitezi mâncăruri uleioase/unsuroase - o salată de beof, un cartaboş, o maioneză....ce-aveţi p-acasă!
- Să bei un sigur fel de băutură şi, de preferinţă, cu puţine grade. Câte-o bere, un pahar de vin alb-sec (nu dulce), numai să nu fie în cantităţi industriale! Atenţie: NU fă pe interesantu amestecând băuturile. Fi fidel, măcar în privinţa asta şi lipeşte-te doar de "una".
- Dacă tot te mâncă-n cur să încerci şi aia şi aia, încearcă s-o faci în ordinea tăriei băuturilor: începi cu bere, continui cu un vin, apoi un wiskey/scotch şi termini cu pălincă.
- Să "schimbi apa" cât poţi tu de des. Nu te sfii să vizitezi buda...fă-o prietena ta cea mai bună!
- Mişcă-şi curu de pe scaun! Plimbă-te, du-te să vorbeşti cu o gagică, ieşi să dai un telefon.
- Socializează. Numai parlamentând realizezi dacă şi cât de beat eşti. Dacă simţi că ţi se limbă plimba-n gură...renunţă o perioadă la pahar.
- Dansează! Aşa elimini băutura asimilată de corp, plus că mai uiţi de paharel.
- Diluează băutura. Nu te lua la întrecere cu vecinul de pahar pentru că pierzi din start. Mai fentează, toarnă şi nişte apă în vinuleţ.
- Nu da "groape"! Şi nici nu bea cu paiul sau cu capacul. Bea normal, din pahar, în ritmul tău.
- Nu da noroc des. Evită să tăt închini paharul sau să faci dedicaţii.
Mai jos, vă propun un tutorial despre cum să bei pălincă tare de Maramu fără să te îmbeţi. E valabil pentru orice fel de băutură spirtoasă multi-gradată:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu