11 aprilie 2012

În p..ost cu satelitu'

Conform presei internaţionale SUA şi Japonia sunt în stare de alertă după ce Coreea de Nord a anunţat că va lansa o rachetă. Le tremură nădrajii să nu fie vreo rachetă balistică militară care să cadă din greşeală pe teritoriul unui stat „interesant”. Comuniştii lui Kim Jong Un ţin însă să-i liniştească, sugerându-le c-ar fi vorba doar de lansarea unui satelit. Şi, ca să-i convingă, dictatorul a dictat ca toţi reprezentanţii presei internaţionale pot asista după dictare la această întâmplare, ba chiar participa la un spectacol artistic pregătit intens de şoimii patriei cu ochii orizontalizaţi din extremul Orient.  
Cuuum? Un spectacol artistic (deci folcloric) pentru lansarea unei rachete?!  Care să fie legătura dintre un satelit şi tradiţie, zău că nu ştiu…. Cert e că România s-ar putea apreta la un astfel de eveniment. Iată un astfel de scenariu, în eventualitatea în care (prin absurd) ţărişoara noastră ar fi capabilă de lansarea unui satelit:
- Ora 10.00 Deschiderea post-oficială a evenimentului.
- Ora 11.00 Sosirea primul ziarist, destul de somnoros, dar fericit că a venit împreună cu soacra şi copiii în această miştoacă zi de primăvară.
- Ora 12.30 Sosirea ultimilor invitaţi şi reprezentanţi ai presei hidraulice
- Ora 13.00 Luarea prânzului. Cateringul le-a pregătit oamenilor diverse sortimente de haleală tradiţională românească: mici de post cu muştar, o porţie de fasole fără cârnaţ, 2 sarmale de post şi desert (o pungă de 250g de Nutline). Plus un pet de bere la 2L (tot de post).
- Ora 15.00 O oră altfel. Activităţi recreative şi sportive: vizite repetate la boscheţii din apropiere, admirarea panaramei din jur, miuţă între brazilienii corturari şi jurnalişti.
- Ora 16.00 Super recital FUEGO. La sfârşit o sesiune de autografe şi poze cu racheta în fundal.
- Ora 18.00 Amânarea programării lansării. Domnul Dumitru Prunariu a făcut o indigestie de la sarmalele cu păsat. I se dă o infuzie de apă, oţet şi bicarbonat de sodiu. Pacientul înţelege greşit şi-şi face o clismă.
- Ora 19.00. Dumitru Prunariu şi-a montat o toaletă ecologică pe pista de lansare. Numărătoarea inversă a început.
- Ora 19.00.10 Racheta încă e la sol. Dorel a uitat s-o alimenteze cu combustibil. (La interogatoriu a susţinut că ar fi trebuit să funcţioneze cu energie solară dacă tot zbura înspre Soare, DOH!!)
- Ora 19.55. Racheta în sfârşit decolează de pe poligon. După primii 100 de metri se loveşte de o cioară  grasă. Explozia luminează cerul. Satelitul aselenizează pe portbagajul Daciei Nova aparţinând lui Fuego. Acesta îşi freacă mânuţele de bucurie că nu merge totuşi cu mâna goală.
- Ora 20.30 Oamenii se retrag spre colibele lor bucuroşi că au văzut măcar un artificiu pe cinste. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu