18 august 2012

I love Popa Nost'

         Nici eu nu credeam sa zic axioma asta, insa faptele de arme ale preotului de la mine din sat merita toata admiratia de care pot sa aiba parte:))
        Pe scurt, contextul e unul relativ simplu. Vineri, 17 august, la Caminul cultural din localitate a avut loc o actiune de "Evanghelizare" pusa la cale de minuscula comunitate de pocaiti existenta aici. Evenimentul a fost super mediatizat dintr-o boxa apostata pe plafonul unui S-Klasse negru care a flendurit toata ziulica in sus si-n jos pe ulitele prafuite ale satului. Toate bune si frumoase, evenimentul astora (ceva in stilul comicariilor de pe Alfa & Omega TV) a inceput la ora stabilita, pe un fundal sonor ocupat de romante religioase unde tot al doilea cuvant era "Jesus" sau "pocaiti-va" (la alegere!). Cum totul a fost conectat la vreo 1500-2000 de watts (cam atat am apreciat eu - care stau la vreo 3 km de locatie), evenimentul nu a putut trece neobservat de catre Popa nost, ortodox. Ca sa intelegeti exact situatia, tin sa va aduc la cunostinta faptul ca Biserica ortodoxa din sat si casa parohiala sunt buza-n buza cu Caminul cultural. 
         No, atat i-a trebuit Popii nost, un pretext! ideea e ca nu a prea gustat paranghelia rivalilor desfasurata in batatura lui, asa ca s-a hotarat sa le dea o lectie!:)) Cum? Pai...simplu: a tocmit un vecin sa traga clopotele Bisericii pe toata durata Evenghelizarii vietii :)))) Asa ceva...!!! 3 ore incontinuu au rasunat clopotele in tot satu' de ziceai ca anunta ceva cataclism sau cel putin Apocalipsa :))
         Personal n-am fost de fata, dar nu-mi trebuie multa imaginatie ca sa-mi inchipui fetele constipate ale minoritarilor religiosi care se chinuiau sa-si rosteasca zbierat cuvintele pline de....invatatura crestina in sunetul asurzitor al talangilor din varful Bisericii! O intrebare insa ramane: cum mama ma-sii a reusit ala sa traga de funiile clopotelor atata timp?! Recunosc ca mie, dupa 5 min, mi-ar fi fost amortiti bicepsii, ca sa nu mai zic de aparatul auditiv!
       Oricum, toata stima pentru Popa nost. Are o bulina rosie de la mine si de ceilalti 95% consateni ortodocsi din sat! Who's the boss, bitchessss????? :))))

Update: Explicatia Popii pentru ce s-a intamplat vineri: "Daca voi veti tacea, pietrele* vor vorbi"(Luca 19,40)
Nota - pietrele simbolizeaza aici arhitectura Bisericii, zidurile, clopotele, etc. (Plauzibil:D)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu