24 octombrie 2012

Caz revoltător: o ambulanţă a rămas fără combustibil după ce a plimbat un pacient între mai multe spitale

       Ieri, la Cluj, o autospecială aparţinând Serviciului Judeţean de Urgenţă a făcut pana prostului în timpul unui periplu cu un domn pe la spitalele din oraş. Din primele cercetări se pare că ambulanţieru ar fi uitat să alimenteze cum făcea el de obicei înaintea plecării la un caz deosebit de grav „Câtă impertinenţă pe acest şofer! Ştia că are de plimbat un pacient în stare gravă pe la mai multe spitale, până când vreo unitate medicală i se face milă de respectivul. Cum să faci astfel de greşeală de începător? O să propun desfacerea contractului de muncă” a declarat managerul spitalului unde lucrează şoferul.
         Din cauza acestei neglijenţe grave, pacientul, un anume domn Lăzărescu, a murit, deşi, spun  martorii, acesta ar fi insistat pe lângă ambulanţier să-i plătească consumul carburantului. Familia s-a declarat şi ea şocată „Deci nu-mi revin! Bunicu-mi-o o zis clar că-i dă vo2 milioane, ultimii lui bani adică, numa să îl ducă prin oraş pe la spitale cât timp el se luptă cu preinfarctul ăla nenorocit!”, a declarat nepotul acestuia, şofer pe tir.
        Conform poliţiei, ambulanţa a tras pe dreapta între spitalul 7 şi 8, după ce, în prealabil a făcut o tură de control pe la toate unităţile sanitare din oraş. „Întrucât maşina, fără girofarul pornit, a staţionat în loc neregulamentar, am dispus ca măsură complementară, ridicarea autovehiculul. Astfel, pacientul decedat a fost transportat, indirect, pe platforma RADP-ului, până la sediu, de unde a fost preluat de un dric cu rezervorul plin”, a declarat plutonierul Garcescu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu