16 noiembrie 2011

Pensionarii fac lucruri trăznite:D

Mi-a fost dat să văd ieri pe teve un filmuleţ realizat în Camera Lorzilor din Marea Britanie. Personaje principale: Lord King şi Lady Trumpington. Profitând de umorul specific englezesc, la un moment dat lordul face o glumă tipică, legându-se neinspirat de etatea baronesei ajunsă la 89 de ani. Atât i-a trebuit!! :))
Când i-am văzut mutra dispreţuitoare a acestei "lady", am avut un deja-vu! Deci vă spun: e aceeaşi băbăciune care te ridică de pe scaun în troleu să-şi pună ea curu sau care se împinge să fie ea miruită prima la slujba de duminică. Oricum gestul cu cele două degete e demenţial!
Pentru cei care nu ştiu, în Britania gestul cu două degete în "V" e unul obscen, similar oarecum cu românescul "degetul mijlociu". Acuma depinde şi cum ţi mâna: dacă o faci cu palma spre exterior, e semnul victoriei. Acum vorbim de celălalt, cu palma spre interior. Se pare că originea acestei obscenităţi este una care coboară până spre anul 1415 când a avut loc o cafteală pe cinste între arcaşii francezi şi cei englezi (Bătălia de la Agincourt). Atunci, francezii i-ar fi ameninţat pe englezi că le vor decupa cele două degete cu care mânuiesc arcul. Cum însă ei au fost cei care au luat-o pe coajă, englezii le-au arătat îngâmfaţi cele două degete nevătămate. Peste veacuri, explicaţia gestului a pălit, semnificaţia not!:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu