8 noiembrie 2011

Protest Pro-Argint

Şase ecologişti frumoşi, membrii ai temutei Grupări de Acţiune Socială, filiala Cluj, au protestat ieri violent împotriva proiectului exploatării aurifere de la Roşia Montană. Iubitorii de arginţi s-au baricadat în sediul ruinei fostului "Conti" de unde au început să zvârlească la întâmplare cu Roşii autohtone aduse din zona Montană (Apuseni), totul pe ritmurile iubitei trupe spaniole Las Ketchup. Deşi manifestarea a debutat ca un repetitio înaintea debutului celebrului festival iberic de catapultat roşii în mufa oricui - Tomatina, acţiunea celor 6 a luat o turnură neaşteptată în momentul în care aceştia au arborat pe balconul hotelului un banner pe care apărea scrijelit cu ojă un cuvânt care a făcut istorie în ţara noastră: REVOLUŢIE. 
În acele momente de mare încărcătură emoţională, curioşii aflaţi în faţa clădirii au început să aibă deja-vu-uri cu apusul Iepocii de Aur, drept pentru care, în doar câteva momente, aceştia au început să ţipe isteric: Jos Guvernul! Jos Dictatura! Jos Băsescu!. Din câte se pare, clujenilor li s-au făcut milă să strige şi Jos Boc!, nevrând să facă astfel nicio instigare cu caracter discrminatoriu sau aluziv. 
Mulţi dintre cei prezenţi purtau ceva similar unor veste de kevlar, semn că se aşteptau din moment în moment la o înăbuşire sângeroasă a revoltei. Cum teroriştii au întârziat să apară, în scenă şi-au făcut prezenţa trei miliţieni locali care i-au condus pe revoluţionari la sediu, pentru o discuţie absolut amicală, de la pulan la ochi.

Imagini în direct din faţa Conti


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu