25 ianuarie 2012

Ăăăăă...aaaaaa!

Azi boscorodim un pic despre primA literă a alfabetului şi situaţiile extremiste în care este eA folosită.
În viaţa de zi cu zi, întâmplător sau nu, uzităm la maximum vocala "A" şi aici nu discutăm de morfologia cuvintelor, ci strict de repetiţia bâlbâită, în situaţii limită, a acestei prim-litere ("AAAAAAAA"). De pildă, dimineaţă am folosit-o într-un moment de panică cauzat de intrarea prin alunecare cu maşina din dotare pe sensul opus (de altfel, un sport preferat de mine mai ales în perioada sărbăutorilor de iarnă). De data asta însă, thanks God, totul a fost ok!
LiterA este folosită excesiv şi foarte intens mai ales în sportul adrenalitic bungeejumping wireless. Aici, lungimea A-ului este direct proporţională cu înălţimea etajului-trambulină. În caz de supravieţuire, se formează instant un alt AAAAAA, mult mai lălăit decât primul, cu o intensitate mai scăzută, dar pe un ton mai grav care provoacă empatie şi apeluri la 112. Tot în cauzalitatea stilului kamikaze intră şi concertul pe voci în A major dintr-un avion cu flapsurile stricate, aflat în picaj. Din păcate, nu avem până în acest moment niciun feedback din partea privitorilor în cazul unor astfel de reprezentaţii....
Un A totuşi muuult mai acceptabil, dar foarte puţin apreciat de ascultătorii din camera de aşteptare, este cel din cabinetul stomatologic. Spre deosebire de cazurile precedente, aici există opţiunea "Aus intrerruptus" cu invective şi interjecţii sporadice, atent selecţionate din zona de baştină a cariatului, fiecare vocAliză având aproximativ acelaşi ambitus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu